Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Feest op de post! Zilveren jubileum voor triagiste Corine Fernhout

Triagiste Corine Fernhout is 25 jaar in dienst en kreeg ter gelegenheid daarvan vanochtend uit handen van locatiemanager Annette Vos een mooie bos bloemen.

Natuurlijk werd er bij de viering van dit zilveren jubileum ook even teruggeblikt door Corine.: “Vanuit mijn baan als verpleegkundige in het ASz heb ik destijds gesolliciteerd op de job bij de ‘nieuw op te richten dokterspost voor Dordrecht’. De onregelmatige diensten waren voor mij beter te combineren met kleine kinderen thuis. Wat een andere tijden waren dat. In een klein gangetje vlak naast de oude SEH namen we de telefoon aan. Er kwamen weinig telefoontjes binnen, aangezien de huisartsenpost een nieuw fenomeen was en mensen toen nog veel meer een drempel hadden om te bellen. Áls de telefoon ging, was er ook echt sprake van een spoedgeval.

Er waren nog geen protocollen, geen systemen, geen ABCD’s. Eigenlijk gebruikten we ons gezonde verstand en onze kennis. Naarmate de tijd vorderde en we ook voor de rest van de regio gingen werken en de bekendheid toenam, werd het natuurlijk wel steeds drukker. En gingen we op de huisartsenpost steeds professioneler werken. Maar wat in die 25 jaar niet is veranderd, is mijn werkplezier. De kinderen zijn inmiddels groot, maar nog steeds geniet ik ervan om wisselende diensten te werken, van de variëteit aan contacten, van het werken met steeds weer andere huisartsen. Ik weet dat ik inmiddels kan bouwen op mijn ervaring in de spoedzorg. Heb ik bij een beller een niet-pluis gevoel, dan weet ik dat al vrij snel. Wel vind ik het jammer dat de zorgcomponent in de loop van de tijd minder is geworden. Zeker door Covid zien we minder patiënten op de huisartsenpost en dus ook minder beoordelingen als Spreekuur Ondersteuner Huisarts. En ja, mijn hart ligt in de zorg zélf. Ik ben niet voor niets ooit begonnen als verpleegkundige… Wat ik een fijne en goede ontwikkeling vind, is dat we tegenwoordig als het nodig is snel kunnen overschakelen op beeldbellen, zodat we de patiënt ook kunnen zien, al is het dan digitaal. Ik denk dat de digitalisering in de toekomst een steeds grotere rol zal gaan spelen. Hopelijk kunnen we de zorg blijven verbeteren met de juiste aandacht voor de patiënten. Ik hoop in ieder geval mijn aandeel in de spoedzorg te kunnen blijven bijdragen!”

Terug naar overzicht