Laden

Levensbedreigende situatie? Bel altijd 112

Huisartsenpost DrechtDokters start met HealthConnected: een grote stap voorwaarts

Maandag 27 september heeft de Huisartsenpost DrechtDokters de overstap gemaakt naar het Huisartsenpost Informatie Systeem van HealthConnected: een specifiek op maat gemaakt, flexibel en vernieuwend systeem, dat aansluit bij de wensen van huisartsen en triagisten. Het omvat de totale flow van het contact van de HAP met de patiënt. Vanaf het eerste telefoontje tot het maken van een afspraak, het ophalen van de patiënt uit de wachtkamer, visites, het patiëntendossier, medicatie voorschrijven en de afhandeling van het contact. Het huisartsenpost systeem van HealthConnected werkt met een intuïtief triage proces dat niet alleen voldoet aan de eisen van het NTS, maar ook minder foutgevoelig en sneller is, met maximale ondersteuning aan de triagisten en huisartsen.

“HealthConnected levert een modern, toekomstgericht huisartsenpost informatiesysteem”, zegt Henk Stout, bestuursvoorzitter van de regionale huisartsenorganisatie DrechtDokters. “Onze overstap naar het gebruik van HealthConnected op onze  huisartsenpost past uitstekend bij onze strategie. Hoe kunnen we de zorg verbeteren en verbinden voor patiënten, hoe kunnen de programma’s en systemen van onze huisartsenpost samenwerken met die van onze zorggroep en onze huisartsen? HealthConnected heeft met zijn open architectuur en filosofie precies de aanpak die wij nodig hebben.” In de afgelopen jaren heeft de Huisartsenpost DrechtDokters zijn IT-infrastructuur volledig gemoderniseerd. De ingebruikname van HealthConnected is een grote stap vooruit in dit proces.

Paul Witteman is algemeen directeur van HealthConnected en heeft samen met accountmanager Nicole Roos het implementatieproces begeleid. “De Huisartsenpost DrechtDokters is de tweede post in Nederland die vanaf nu met ons systeem werkt. We kijken trots en tevreden terug op een geslaagde livegang, die geruisloos en zonder problemen verliep. Zowel de huisartsen als de triagisten bleken snel bekend met de processen binnen ons systeem. En dat is precies wat wij voor ogen hebben: hen ondersteunen en ‘ontzorgen’ bij het doen van hun werk.”

V.l.n.r.:
Henk Stout, bestuursvoorzitter RHO DrechtDokters; Esther van Gulik, officemanager RHO DrechtDokters; Nicole Roos, accountmanager HealthConnected; Paul Witteman, algemeen directeur HealthConnected.

Terug naar overzicht